English (en-GB)
Hungarian (hu-HU)
English (en-GB)

Logisztikai központ kialakítása a VERTIKAL Group Nyrt.-nél

Társaságunk a Magyar vállalkozások pályázati támogatása az Európai Bizottság Brexit kárenyhítő forrásának keretéből elnevezésű BAR-2021 kódszámú felhívásra pályázatot nyújtott be, melyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásra alkalmasnak minősített, így 427,02 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.


Kedvezményezett neve:  VERTIKAL Group Nyrt.

Fejlesztés tárgya:  Logisztikai központ kialakítása a VERTIKAL Group Nyrt-nél

(BAR-1.1.1-21-2021-00022)


A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A megvalósítás helyszíne az ország egyik legjelentősebb ipari parkjában, a székesfehérvári Alba Ipari Zóna (AIZ) területén található, a 14479/7 hrsz-ú ingatlanon, mely egy 1,3 hektáros kivett építési terület.  1 db közel 2.400 m2-es logisztikai csarnok építése valósult meg, ami 50 %-ban a nagy tömegű alapanyag tárolást szolgálná, 50%-ban pedig a legyártott hulladékgyűjtő edényzetek, azaz a kész terméket tudja tárolni.


Ezen csarnok a fenntarthatóság jegyében hibrid napelemes rendszerrel lett ellátva, ami minimalizált költségen nem terheli tovább a gyártási költséget, ezáltal a versenyképességet növeli, és képes kompenzálni az európai piac részbeni kiesését. A telepítendő napelemes rendszer teljesítménye 199,88 kWp.


A csarnokban anyagmozgatásra 1 db 8 tonnás targonca került beszerzésre, ami a raklapos áru mozgatását, illetve a 12 db-os edény rakatokat képes mozgatni.


Ezen logisztikai csarnok a már meglévő gyártási kapacitást balanszírozza ki oly módon, hogy az európai piacra tervezett készáru tárolását, illetve az ahhoz szükséges célszerűen nagy mennyiségben vásárlandó alapanyag raktározását szolgája ki. Az általunk megvalósított hulladékgyűjtő edényzetek éves db száma közel 100.000 db, a felhasznált alapanyag közel 1.000 tonna HDPE.

A logisztikai csarnok a meglévő gyártás alatt lévő termékek tarolását szolgálja, illetve az ahhoz szükséges évi közel 1.000 tonna alapanyagnak a szükségszerű tarolását képes ellátni. Ezzel a logisztikai csarnokkal képesek vagyunk arra, hogy általunk megvalósított és fenntartott saját termék egész éven át folyamatos gyártását tudjunk biztosítani még úgy is, hogy a BREXIT-ből fakadóan jelentősen megváltozott piaci környezettel kell számolnunk.


A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2022.03.23.

A projekt fizikai befejezésének napja: 2023.06.29.


Fenti projekt az Európai Unió támogatásával valósult meg.